Започва вторият етап на акция „Зима“. Втората част от акцията ще премине под лозунга „Пешеходци

...
Започва вторият етап на акция „Зима“. Втората част от акцията ще премине под лозунга „Пешеходци
Коментари Харесай

Акция „Зима“ навлиза във втори етап! За какво ще преследват пешеходците полицаите…

Започва вторият стадий на акция „Зима“. Втората част от акцията ще премине под лозунга „Пешеходци и водачи за приемливост на пътя“. Вторият стадий от акция „Зима“ ще протече от 11 до 20 ноември на територията на цялата страна.

Целта на втория стадий от акцията е да се се подсети на пешеходците за техните задължения и отговорности като участници в придвижването. Пешеходците би трябвало също да имат просвета на придвижване по пътищата и би трябвало да знаят, че със своето вярно държание могат да допринесат за сигурността на придвижването по пътищата.

В рамките на този стадий от акция „Зима“ е обявен Ден без пешеходци жертви на пътя – на 16 ноември.
На 19 ноември, неделя, по традиция ще бъде маркиран и Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни катастрофи. На този ден ще бъде обърнато и особено внимание на всички жители, искащи да се срещнат с дейностите на пожарникарите и спасителите при осъществяване на избавителна активност при транспортни катастрофи и произшествия.

В този подтекст Министерство на вътрешните работи насочва зов към пешеходците прецизно да наблюдават и ползват следните рекомендации през зимния сезон:

Не бързайте да пресичате! Избирайте осветени сектори от пътя! Изчаквайте колите, които доближават да преминат първи – водачите на коли виждат пешеходците доста по-късно.
Бъдете търпеливи на спирките на всеобщия градски превоз! Не подхождайте към рейса или тролейбуса преди да е спрял! Не се опитвайте да догоните потеглящия рейс! При слизане не бързайте незабавно да пресечете пред рейса!
Избягвайте да се движите по пътното платно! Ако въпреки всичко се постанова, би трябвало да сте компактно вляво на платното против автомобилния поток или на банкета, в случай че има подобен!
Пазете се при понижена видимост! Пазете се от застигащи Ви коли! Помнете, че водачите на приближаващите коли ви виждат доста по-късно, в сравнение с допускате.
Бъдете внимателни при хлъзгава настилка! Не започвайте секване на заледено или заснежено пътно платно! Помнете, че придвижването през замръзнал и заснежен сектор е доста по-бавно и за пешеходци и за коли, а спирачният път на транспортното средство е продължен.
Създайте си положителни условия за наблюдаване на пътната конюнктура и разбиране на останалите участници в придвижването! Бъдете нащрек! Дебелите връхни облекла Ви вършат по-бавни и мъчно преносими, лимитира опциите Ви.
Станете забележими за останалите участници в придвижването по пътищата!Снабдете се със светлоотразителни детайли или използвайте светлоотразителна жилетка. Помнете, че когато сте с тъмни облекла, сте мъчно забележими и рискът от настъпването на пътен случай е доста по-голям
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР